Hvad er NFC – og hvad bruges NFC til?

0

NFC er en forkortelse for Near Field Communication, som er en teknik, der i fremtiden kommer til at have stor indflydelse på vores dagligdag.

NFC teknologien er et varmt emne i mobilverdenen for tiden. Flere mobiler som eksempelvis Google Nexus og Nokia C7 har inbygget NFC.

Det rygtes igen i år, at Apples nye skud på stammen iphone 6 får den smarte NFC-teknologi, hvilket vil være helt fantastisk og måske det, der giver Apple NFC-gennembruddet i Danmark. Men hvad er så fantastisk ved NFC, og hvad kan den bruges til?
Jo ser du NFC er for eksempel den teknik, der gør det muligt at købe en dåse cola i en sodavands-automat og betale for varer i en forretning.
Med NFC i den nye iphone kan du uden at skulle aktivere hverken bluetooth eller noget som helst andet interagere med en anden enhed, som har NFC.

NFC får måske sit gennembrud i 2014

Ligesom så mange andre ting her i verden, skal der findes et ”behov” for noget, før der kommer et gennembrud – Det samme gælder for NFC teknologien, som ikke har fået sit store gennembrud endnu. Apple sørger måske for gennembruddet for NFC i Danmark, når iphone 6 om ca. 2 måneder kommer til Danmark. Nedenfor er et par eksempler på, hvad du kan bruge NFC i iphone 6 til i fremtiden:

Eksempler på hvad NFC er og hvad NFC kan bruges til:

  • Du kan i fremtiden bruge din iphone 6 med NFC som betalingskort
  • Det bliver muligt at bruge NFC –chippen som rejsekort
  • Du kan scanne reklamer, hvor du direkte kommer ind på indholdet som reklamen henviser til
  • Du kan få alt andet elektronik med NFC til at tale sammen, eksempelvis overflytte filer (billeder og videoer mm.) fra din smartphone med NFC til en anden enhed med NFC, eller interagere med dit heatsæt og dermed kører trådløst og meget andet

Ovenstående er få ud af mange eksempler, NFC teknologien kan bruges til i fremtiden med den nye iphone 6.

iphone-6-NFC-betalingskort

 

Kom gerne med dine input til hvad NFC kan bruges til i kommentar feltet herunder.

Share.

Om forfatteren

Bosiddende i Ballerup nær København og arbejder til dagligt med IT. Jeg er vild med Apples produkter, og har længe set frem til lanceringen af Iphone 6 og Iphone 6 Plus.

Leave A Reply