Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/iphone6.dk/public_html/wp-content/plugins/liveblog/liveblog.php on line 891

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/iphone6.dk/public_html/wp-content/plugins/liveblog/liveblog.php:891) in /var/www/iphone6.dk/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 1167
Her er de så:  iPhone 6 og  iPhone 6 Plus! - iPhone6.dk

Her er de så: iPhone 6 og iPhone 6 Plus!

0

Efter en fuldstændig vanvittig Apple keynote hvor Tim Cook indtog scenen og fortalte om den ene Apple nyhed efter den anden. Udover nye telefoner blev det også til en helt ny betalingsmåde Apple Pay og et helt nyt produkt – Apple Watch. Som vi har skrevet om en del her på siden, så var første punkt på dagsordenen nye iPhones. Det blev til to nye iPhones med henholdvis 4.7″ og 5.5″. Læs mere her om de helt nye iPhones.

iPhone 6 og iPhone 6 Plus

Som vi skrev om tidligere i dag, så har der været store rygter omkring de nye iPhones. Den mindste iPhone på 4.7″ skærm kommer til at hedde iPhone 6. Den store model på 5.5″ skærmfår navnet iPhone 6 Plus. Den store forskel er skærmstørrelsen, men der er også andre hardware ændringer på de to telefoner som du kan læse mere om i denne artikel.

Apple_-_iPhone_6

Designet

Det to nye iPhones får præcis det samme design med to forskellige skærmstørrelser. Selve designet var ingen overraskelse da vi efterhånden har set tusinde af billeder af dummy iPhones som havde det nye iPhone 6 design. Vi fik dog nogle nye detaljer omkring det nye lækre design. iPhone 6 bliver 6,9 mm tynd hvorimod den større iPhone 6 Plus bliver 7.1 mm. Begge telefoner bliver altså endnu tyndere end iPhone 5S, som har en tykkelse på 7.5mm. De tekniske mål for iPhone 6 lyder: 138.1mm x 67mm x 6.9 mm, og for iPhone 6 Plus: 158.1mm x 77.8mm x 7.1mm.
Kameraet på begge nye iPhones modellerne stikker lidt ud af bagsiden som vi også har set på tidligere dummy modeller.

Skærmene

Begge skærme bliver opgraderet til “Retina HD” som betyder at der nu findes endnu flere pixels! iPhone 6 får en opløsning på 1334 x 750 som giver 326 ppi (pixels per inch). iPhone 6 Plus får en fuld HD opløsning på 1920 x 1080 som giver 401 ppi. Desuden er begge skærme blevet forstærket som betyder at de skulle være bedre til at tage imod stød og slag. Den større skærm på iPhone 6 Plus giver mulighed for splitscreen når man vender den horizontalt. Det kender vi fra iPad hvor fx Mail programmet både har en venstre side med sine mails og samtidig mulighed for at læse enkelte mails i højre side.

Specifikationer

Hjertet i iPhone 6 og iPhone 6 Plus bliver den næste udgave af Apple cpu, nemlig 64 bit A8 processor. Den er 25% hurtigere end A7 som sidder i iPhone 5S og samtidig er den 13% mindre. Samtidig kommer A8 med en grafisk forbedring på 50%! A8 indeholder også en forbedret motionschip, M8, som giver endnu bedre motionstracking.

iphone6a8

Wi-Fi eller trådløsnetværk bliver forbedret til 802.11ac og samtidig bliver det muligt at ringe over Wi-Fi. Det bliver spændende at se om det også bliver muligt herhjemme – det kommer nok til at betyde større datapakker for de danske teleudbydere. Samtidig kommer VoLTE (Voice over LTE) som betyder at telefonopkald vil ske på LTE (4G) netværket i stedet for 3G netværket. Flere amerikanske teleselskaber understøtter allerede VoLTE, men ingen danske teleselskaber er med på bølgen endnu. Samtidig bliver hastigheden på LTE forbedret så det nu skulle være muligt at få en hastighed op til 150 Mbps.

En helt ny sensor har også fundet plads i de nye iPhones. Der er tale om et barometer som kan måle luftens tryk. Selve sensoren kan bruges i forbindelse med fitness aktivteter og det forventes at bl.a. Nike vil udkomme med en app som bruger denne nye sensor. Det kan fx bruges til at finde ud af i hvilken højde du befinder dig i.

Et rygte som endelig blev korrekt var en NFC (near field communication). Vi har skrevet om NFC og iPhones tidligere, som giver en masse nye muligheder. Det er bl.a. NFC der giver muligheden for at betale med Apples helt nye betalingsmåde Apple Pay. Man skal blot tage sin telefon op til af lommen, og så er købet registeret. Ingen grund til betalingskort – Apple Pay klarer den.

Kameraet

isight

Det nye kamera er et iSight kamera på 8MP, 1.5µ pixels og ƒ/2.2 aperture. Samtidig bliver kameraet opgraderet med en hel ny sensor og en masse software forbedringer som betyder bedre auto fokus, ansigtsgenkendelse, billedstabilitet og meget mere. Kameraet i iPhone 6 Plus vil også inkludere optisk billedstabilitet som giver endnu bedre billeder.
Det nye kamera kommer også med bedre videooptagelse – det betyder optagelse af 1080p (fuld hd) i 60 fps (frames per second) og 30 fps. Samtidig er der også en slowmotion funktion som betyder optagelser med 120 fps og 240 fps.
Kameraet foran har også fået en mindre opgradering med en ny sensor som bl.a. giver mulighed for FaceTime HD.
Panorama billeder er også blevet forbedret, så de nu kan være op til 43 megapixels i hvert billede.

Batteri levetid

Begge telefoner kommer med større batteri men samtidig også større skærmene end i iPhone 5S. Men da den nye A8 processor er blevet mere energieffektiv betyder det at iPhone 6 og iPhone 6 Plus får en endnu bedre batteri levetid. Du kan se en oversigt over batteri levetiden for iPhone 6 og iPhone 6 Plus her:

iphone6batterilevetid

Priserne

iPhone 6 priserne bliver:
16GB – $199
64GB – $299
128GB – $399

iPhone 6 Plus bliver:
16GB – $299
64GB – $399
128GB – $499

Som det kan ses så har Apple valgt at fjerne deres 32GB mulighed og i stedet for opgradere med en 128 GB. De danske iPhones priser blev ikke oplyst, men de skal nok komme så snart vi kommer tættere på lanceringen.

Udgivelsen

iPhone 6 og iPhone 6S Plus kan købes i USA og seks andre lande allerede d. 19 september. Apple oplyste ingen anden dato for den resterende verden, men blot at det bliver senere på året. Så vi skal nok i hvert fald regne med at vente en måned på at få iPhone 6 og iPhone 6 Plus i Danmark.

Video

Hermed Apple introduktionsvideo af både iPhone 6 og iPhone 6 Plus:

Det var en kort gennemgang af de nye Apple iPhones, vi vil komme med mange andre detaljer omkring iPhone 6 og iPhone 6 Plus senere her på siden. Samtidig vil vi også kigge nærmere på Apple Watch, det helt nye smartwatch fra Apple! Det bliver nok også et lille kig på den nye betalingsmetode Apple Pay som udnytter NFC i de nye iPhones – det har muligheder for ændre måden vi betaler på for altid.

Har du en kommentar til iPhone 6 eller iPhone 6 Plus, så kom endelig med din mening her nedenfor. Vi kunne fx godt tænke os at høre om du skal ud og købe en ny iPhone og i så fald hvilken model af dem det så bliver.

Share.

Om forfatteren

Er softwareudvikler bosiddende i Aalborg. Jeg har brugt Apple produkter siden 2010, hvor jeg købte min første Macbook Pro. Siden er jeg blevet forelsket i både OS X og iOS. Jeg skal helt sikkert også have den nye iPhone 6!

Leave A Reply