Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/iphone6.dk/public_html/wp-content/plugins/liveblog/liveblog.php on line 891

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/iphone6.dk/public_html/wp-content/plugins/liveblog/liveblog.php:891) in /var/www/iphone6.dk/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 1167
iWatch dessign og funktionalitet | iWatch - Meget mere end et ur

iWatch dessign og funktionalitet

1

Bliver navnet iWatch?
De mest interessante aspekter omkring iWatch er naturligvis funktionaliteten samt designet. Også navnet viser sig at blive spændende, for iWatch er ikke selvskrevet.
Den Schweiziske urfabrikant Swatch mener, at navnet iWatch ligger for tæt op af deres iSwatch, så det kan blive et juridisk spørgsmål om navnet, hvorfor iWatch måske slet ikke bliver døbt iWatch. Apple skulle efter sigende have søgt om rettighederne til navnet i flere lande, men om de har trukket sig vides ikke.

Dessign og funktionalitet iWatch

Nok om navnet, nu til det mere interessante, hvad kan iWatch og hvordan bliver designet?
IWatch vil formodentlig komme til at ligne et klassisk ur med en rund eller oval skærm, og ifølge Business insider kommer udseendet til at minde lidt om Motorolas Smartwatch.
Andre rygter forlyder sig, at skærmen kommer til at være en smule buet, så den føles mindre klodset om håndledet.
Et bud på det runde iWatch dessign kan ses på billedet nedenfor.

Mockup af iWatch med det runde dessign

Mockup af iWatch med det runde dessign

Flere modeller af iWatch

Der skulle efter sigende komme 2 forskellige størrelser iWatch ure. Den ene passende til mænd og det andet passende til kvinder. Samtidig skulle der ifølge analytikeren Ming Chi Kuo fra Securities komme flere forskellige modeller, hvor priserne på iWatch og materialet bliver forskellige efter kvaliteten herpå. Selvom Kuo plejer at være yderst velinformeret og ofte har ret i sine antagelser, så er der alene tale om en vurdering.
Skærmene på urene, kommer ifølge nyhedsbureauet Reuters til, at blive omkring 1,5 tommer og 1,3 tommer, mens andre rygter forventer hele 2,5 tommer skærm.

Safir glas
Ligesom iphone 6 rygterne forlyder sig, at iphone 6 får safir glas, bliver iWatchs skærmen sandsynligvis også belagt med stærkt safirglas.
Safir glasset er væsentligt stærkere end det Gorillaglas, der eksempelvis benyttes på iphone 5s. Målt på en hårdhedsskala, hvor 5,5 er hårdheden på et knivblad, har safir glasset en hårdhed på 9, mens iphone 5s’s skærm har en hårdhed på 6.
Vi finder det yderst sandsynligt, at iWatch uret bliver belagt med dette, da et ur er en genstand, som er udsat og det ville derfor være attraktivt med en robust skærm, som vil være mere ridsefri.

iWatch – Meget mere end et ur

Trods forventeligt døbt iWatch, så er der naturligvis tale om meget mere end et ur.
Uret i Apples iWatch er faktisk den mindst interessante funktion. Udover et smart ur måler iWatch fysisk aktivitet, og der spekuleres i, at det skal kunne registrere blodtryk og blodsukker.
Det smarte ur skal blandt andet fungere som en forlængelse af Apples andre enheder og eksempelvis kunne vise beskeder og notifikationer modtaget på din iphone. Samtidig skal uret også kunne fungere som en selvstændig enhed.

Apple overhæler sine konkurrenter
Uret vil formodentlig blive udstyret med hele 10 sensorer, hvilket som udgangspunkt betyder, at den vil kunne registrere flere og mere nøjagtige data ens dets konkurrenter.
Det er desuden meget sandsynligt, at iWatch får indbygget NFC-teknologien samt navigation. NFC-teknologien giver mulighed for trådløs interaktion, hvilket blandt andet åbner op for, at iWatch kan fungere som betalingsenhed, pendlerkort og lignende.

Opladning af iWatch

Ifølge rygterne er det slut med kabler, for iWatch kommer til have trådløs opladning via induktion og på sigt forsker Apple i mere bæredygtige løsninger som solenergi.
Det er ret interessant hvor længe iWatch kommer til at kunne holde strøm, andre modeller skulle holde strøm i ca. 2 dage, men iWatch skulle kunne holde strøm i op til 4-5 dage.

Læs også:
Hvornår udkommer iWatch

Smid gerne din kommentar med dine forhåbninger til iWatch herunder.

Share.

Om forfatteren

Bosiddende i Ballerup nær København og arbejder til dagligt med IT. Jeg er vild med Apples produkter, og har længe set frem til lanceringen af Iphone 6 og Iphone 6 Plus.